hamasovac postavlja bombu na tenk
Foto: Printscreen/Twitter

Skaj njuz navodi da se ova tvrdnja pojavila uporedo s objavom izraelskih trupa da su opkolile grad Gazu.

- Od jutros u zoru brigade Al Kasam su raketama "Al Jasin 105" uništile četiri cionistička vozila na obodu kampa Al Šati Camp i naselja Šeik Radvan - navedeno je u saopštenju hamasovaca.

Britanska televizija objašnjava da je Al Šati palestinski izbeglički centar u severnom delu Pojasa Gaze, a da je naselje Šeik Radvan severno predgrađe grada Gaze.

U drugom saopštenju brigade Al Kasam su iznele tvrdnju da su takođe uništile tenk IDF u Tal al Havi, južno od Pojasa Gaze.

Skaj njuz navodi da ove tvrdnje nisu verifikovane.

Na društvenoj mreži X (bivši Tviter) pojavio se istovremeno snimak iz Pojasa Gaze u kojem se tvrdi da su uništena dva izraelska tenka "Merkava" vredna 20 miliona dolara i to za samo 30 sekundi.

 

 

Klip prikazuje hamasovca koji se prikrada tenku, postavlja esksplozivnu napravu na njega, a onda beži u žbunje gde ga čeka saborac koji vadi ručni raketni bacač granata i gađa tenk.

 

 

Na ove tvrdnje reagovali su drugi korisnici ove društvene mreže koji navode da je razlog zašto Hamas prikazuje ovakve snimke eksplozija, ali ne i samog uništenog tenka jeste u tome što su izraelski tenkovi "Merkava" najnovije generacije napravljeni tako da izdrže višestruke napade iz ručnih raketnih bacača granata i u potpunosti su funkcionalni čak i posle nekoliko direktnih udaraca.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading