amerika
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

I demokrate i republikanci optužuju jedni druge za podrivanje američke demokratije, što bi moglo da posluži kao signal za sukob velikih razmera. Osim toga, konfrontacija će verovatno eskalirati tokom predsedničkih izbora i već sada preti da preraste u novi građanski rat u SAD.

19FortyFive navodi da se ni najstariji Amerikanci ne sećaju kada su dva verovatna predsednička kandidata na predstojećim izborima (Džo Bajden i Donald Tramp) bila ovoliko suprotstavljene ličnosti.

Američki magazin naglašava da Tramp vodi u predizbornoj trci republikanaca sa velikom razlikom, dok ankete pokazuju da je izjednačen sa aktuelnim predsednikom Džoom Bajdenom.

19FortyFive tvrdi da će naredni izbori „verovatno biti revanš za 2020. godinu“ i da će biti „veoma sporni“. Ali, za ovo nije naveo nikakvu argumentaciju.

Zato dodaje da je navodno „teško zamisliti da će Bajden ili njegove pristalice – ako kandidat demokrata izgubi 2024-te, reagovati na isti način kao Tramp i njegove pristalice.

„Bajden je prihvatio svoj status tranzicionog kandidata mnogo pre nego što je ušao u Belu kuću i verovatno je primoran da se ponovo kandiduje samo zbog nepopularnosti potpredsednice i prirodne naslednice Kamale Haris“, navodi magazin.

19FortyFive svoje predizborno rezonovanje zaključuje rečima:

"Da li su Sjedinjene Države već usred drugog građanskog rata? Nisu. A da li su Sjedinjene Države na ivici drugog građanskog rata? Možda jesu."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading