Donald Tramp
Foto: Printscreen/Twitter

Manje od nedelju dana nakon što je bivši američki predsednik pomešao Mađarsku i Tursku - nazvavši mađarskog premijera Viktora Orbana liderom Turske – Tramp je pogrešno govorio i o mađarskim granicama, navodi "Politiko".

"Da li je iko ikada čuo za Viktora Orbana? On je predsednik Mađarske. Mađarska se graniči i sa Ukrajinom i sa Rusijom", rekao je Tramp tokom mitinga u Ajovi, iako je najbliže rastojanje dve zemlje 1.000 kilometara. To nije prvi put da Tramp implicira da se Mađarska graniči sa Rusijom, jer je istu grešku napravio prošle nedelje na mitingu u Nju Hempširu.

Uprkos prijateljstvu dva lidera, izgleda da se Tramp muči sa tim gde se tačno nalazi Mađarska. Ali Orban to ne treba da shvata lično, jer Trampovi geografski gafovi nisu ograničeni samo na Mađarsku. Dok je izlazio na binu u nedelju, Tramp se zahvalio stanovnicima Sijuks Folsa. Samo što nije bio u Sijuks Folsu u Južnoj Dakoti, već u Sijuks Sitiju u Ajovi, navodi portal.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading