Suđenje Trampu
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Donald Tramp mlađi pokušao je u sredu na suđenju u Njujorku da se distancira od finansijskih malverzacija zbog kojih se sudi njegovom ocu, bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Trampov najstariji sin prvi je član porodice koji je svedočio u građanskoj parnici.

Očekuje se da će njegov mlađi brat Erik svedočiti danas, a Tramp i njegova ćerka Ivanka treba da se pojave na sudu sledeće nedelje.

Donald Tramp mlađi (45) bio ljubazan i duhovit nakon što je njegovo svedočenje odloženo dok su Trampovi advokati ispitivali ranije svedoke, prenosi "Gardijan".

- Trebalo je da se našminkam - našalio se dok su ga fotografi slikali pred svedočenje.

Na molbu da sporije govori, Tramp mlađi je rekao sudiji: "Izvinjavam se, vaša visosti. Preselio sam se na Floridu, ali sam zadržao njujorški tempo".

"Ne sećam se mnogo toga"

Trampu mlađem je postavljen niz pitanja o ulogama koje su on, njegov otac i Trampov bivši finansijski direktor Alen Vajselberg imali kao poverenici Revokabl trusta Donalda Trampa.

Na pitanje da li je njegov otac i dalje poverenik fonda, Tramp mlađi je rekao: "Ne sećam se".

Tvrdio je da se ne seća mnogo toga, uključujući i zašto je na kratko podneo ostavku 2021, posle čega se vratio u fond. Naveo je da je ima autonomiju da radi šta želi, ali da se konsultovao sa Vajselbergom i drugima.

Donald Tramp mlađi je izvršni potpredsednik u Trampovoj organizaciji i takođe je optužen u ovom slučaju.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading