operisan netanijahu
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je večeras da neće doći do prekida vatre i primirja. On je u svom obraćanju označio Hamas kao "varvare koji žele da unište sve ono što mi cenimo i uvede u svet straha i tame“.

"Ovo je prekretnica. Prekretnica za lidere i nacije. Vreme je da svi odlučimo da li smo spremni da se borimo za budućnost nade i obećanja ili da se predamo tiraniji i teroru," rekao je Netanijahu i dodao da će se Izrael boriti.

Rekao je da postoji potreba da se napravi razlika između "ubistava nevinih i nenamernih žrtava koje prate svaki legitimni rat".

Osvrćući se na prekid vatre, on kaže da Izrael neće pristati na primirje, baš kao što SAD ne bi nakon Perl Harbora ili 11. septembra.

"Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava... pozivi na prekid vatre su pozivi Izraelu da se preda Hamasu, da se preda terorizmu, da se preda varvarstvu. To se neće dogoditi“, rekao je premijer Izraela.

Netanijahu je rekao da u Bibliji piše da "postoji vreme za mir i vreme za rat".

"Ovo je vreme za rat", poručio je on.

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa taocima koje Hamas drži u Gazi on je rekao da kopnene akcije stvaraju mogućnost da oni budu izbavljeni.

"Akcija stvara mogućnost, ne sigurnost, već mogućnost da se izvuku naši taoci jer Hamas to neće učiniti osim ako nisu pod pritiskom“, rekao je on i dodao da je Izrael stava da jedino kopnene operacije mogu da stvore mogućnost da kidnapovani budu oslobođeni.

On je rekao i da nijedan civil na području Gaze ne mora da strada.

"Hamas samo treba da ih pusti da se evakuišu u bezbednu zonu koja je obezbeđena na jugoistoku Pojasa Gaze", rekao je Netanijahu i dodao da Hamas namerno drži civile u zonama borbe.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading