spajić i milatović
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Balkans

Piše: Boško Vukićević

"Ponoviću : pronađeni kompromis u obezbeđivanju parlamentarne većine za izbor nove vlade, rezultat je potpunog kraha pregovaračke strategije i projekta mladog mandatara i nekih drugih faktora. Takav izvorni projekat je podrazumevao formiranje vlasti iz ključnu i odlučujuću podršku i učešće satelita poraženog režima, a time, posredno, i samog DPS -a i Mila Đukanovića. Dati projekat, koji je značio drastično kršenje izborne volje građana i povratak poraženih snaga – doživio je apsolutni poraz.

Za navedeni poraz prevarnog projekta zaslužno je više činilaca: konstantno delovanje slobodnih građana na društvenim mrežama i u medijima koje je u potpunosti „ogolilo“ suštinu prevare, odbijanje dve poslanice PES-a da učestvuju u izdaji, kao i principijelan stav Ujedinjene CG, koja nije želela da njeni glasovi posluže za politički nemoral. U parlamentu nije bilo dovoljno glasova za prevarni projekat.

E sad, kao što to obično biva u okviru naših zapuštenih prostora – oni koji su među najzaslužnijim za razotkrivanje i sprečavanje prevare, naknadno bivaju kažnjeni. Tako, Ujedinjena CG (kao, verovatno, i dve hrabre poslanice PES-a) je isključena iz kompromisnog projekta vlasti, zato što je bila principijelna i zato što nije dozvolila izdaju narodne volje. Naša posla…

Dakako , najbitnije je da je osujećena velika prevara, a što se nove vlasti tiče – nisam prevelik optimista. Iz razloga koje sam ranije, a koje ću i ubuduće obrazlagati. No , neka im se pruži šansa", prenosi "Adria".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading