Milatović: Spajić i ja nismo novi Milo i Momir
Foto: Printscreen/Printscreen/Youtube/RTCG - Zvanični kanal

“To osećaju i tako smatraju i građani u Crnoj Gori i građani u Srbiji. I to je i moja politika. Naši odnosi se, pre svega, baziraju na ekonomskoj važnosti, ali i na tradicionalnim istorijskim vezama naše dve države”, rekao je Milatović u intervjuu za "NIN".

Kako je ocenio, stanje koje su zatekli 2020. je bilo jako loše. “Činimo sve da se to promeni nabolje, uz puno međusobno uvažavanje i razumevanje”, kazao je on.

Na primedbu da je bilo i onih koji su tvrdili da na ulasku “prosrpske koalicije u Vladu Crne Gore insistira Beograd”, on je rekao da ne zna da li je neko insistirao na ulasku bilo kog političkog subjekta u novu vladu i da nije dobijao takve zahteve ni sa jedne strane.

“Da li je mandatar, ili neko drugi od učesnika u procesu formiranja vlade, imao te vrste zahteva – to je pitanje za njih. U principijelnoj ravni, više puta sam javno rekao da ne mogu da prihvatim da bilo koji političku subjekt koji je dobio poverenja građana može unapred biti isključen iz učešća u vlasti”, naveo je Milatović.

Povodom toga što su brojni analitičari njegovo neslaganje sa mandatarom Milojkom Spajićem uporedili sa sukobom Mila Đukanovića i Momira Bulatovića, rekao je da “Jakov i Milojko nisu novi Milo i Momir”.

“Niti je isto vreme, niti su iste okolnosti u kojima su oni zajedno obavljali važne državne funkcije, a onda u jednom momentu otišli na različite političke strane”, naveo je Milatović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading