Vladimir Putin
Foto: Alo/Sajt predsednika Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin je naveo da forum "Valdaj", koji tradicionalno okuplja političare, naučnike, stručnjake i javne ličnosti iz mnogih zemalja sveta, još jednom potvrđuje visok status tražene intelektualne platforme, piše RT.

- 'Valdajske' diskusije su uvek odraz najvažnijih procesa u svetskoj politici 21. veka - istakao je.

Tema ovogodišnje sednice je "Pravedna multipolarnost: kako osigurati bezbednost i razvoj za sve".

Ovogodišnje, 20. zasedanje foruma "Valdaj" održava se u Sočiju od 2. do 5. oktobra. U njegovom radu učestvuje 140 stručnjaka, političara, diplomata i ekonomista iz 42 zemlje Afrike, Evroazije, Severne i Južne Amerike.

Putin se tradicionalno sastaje s učesnicima "Valdaja" od osnivanja kluba 2004. godine.

Prva konferencija održana je u Velikom Novgorodu kod Valdajskog jezera, pa otuda i naziv foruma. Od 2014. godine sastanci kluba održavaju se u Sočiju.

Izuzetak je 2020, kada su se desile promene zbog pandemije virusa korona: događaj je održan u Moskvi, a predsednik je učestvovao putem video-linka. Prošle godine sastanak kluba takođe je organizovan u ruskoj prestonici.

Međunarodni diskusioni klub "Valdaj" je udruženje vodećih stranih i ruskih stručnjaka iz oblasti političkih nauka, ekonomije, istorije i međunarodnih odnosa. Klub je nastao u septembru 2004. na inicijativu agencije "RIA Novosti", Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku, lista "Moskva tajms" i časopisa "Rusija u globalnim poslovima".

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading