"U CRNOJ GORI MAFIJA NASTALA U INSTITUCIJAMA SISTEMA" Medojević govorio i o susretu sa Eskobarom : Bio je naoružan, nosio je glok
Foto: Printscreen

”U samoj policiji formirao je svoju paravojnu jedinicu koja se borila protiv Škaljarskog klana”, kazao je Medojević u emisiji “Klub A plus” na A plus televiziji.

Prema njegovim tvrdnjama, Bemax je paravan firma Kavačkog klana.

“Oni imaju svoje političare, medije, advokaten kao i što Mojkovački klan ima svoje kompanije. Vlasnici Bemaksa sad vode DPS. Svaki dan se događa ono što sam godinama pričao”, poručio je Medojević.

Medojević je u emisiji kazao i da se sastajao sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

“I to za vreme rata 1999.godine. On je tad bio šef specijalne ekipe u Cavtatu koja je bila zadužena da kontroliše ljude za koje je postojala sumnja da mogu biti uhapšeni od strane vojne uprave tokom ratnih dešavanja. Sastao sam se tad sa njim u centru grada, u jednom kafiću. Bio je naoružan i nosio je glok. Mogao sam tada biti uhapšen, jer sam se sastajao sa američkim operativcem. Niko sa njim nije hteo da se sastane osim ja. Sad taj Eskobar ovde izigrava političara, ali mu jako slabo ide”, dodao je Medojević.

Poručio je da je kriminal na Balkanu političkog profila.

“A u Crnoj Gori mafija je nastala u institucijama sistema, na čelu Dps-a , ANB-a, u organima Vlade. Dočekao sam da Europol da je srce organizovanog kriminala upravo tu, a ne na ulici. Crnogorske sudije, policajci- tu je srce organizovanog kriminala”, zaključio je Medojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading