TURSKA POKREĆE OPERACIJU "USPAVANA ĆELIJA" Vojska na nogama, svaki pedalj zemlje se proverava
Foto: Printscreen

„Nacionalna obaveštajna organizacija i bezbednosne snage pokrenule su operaciju 'Uspavana ćelija' u 18 provincija sa centrom u Šanlijurfi protiv separatističke terorističke organizacije Radnička partija Kurdistana. Do sada je u okviru operacije privedeno oko 90 osumnjičenih za terorizam", piše list.

Ministar unutrašnjih poslova Turske prošle sedmice je izvestio o pokušaju terorističkog napada pored zgrade Ministarstva u centru Ankare. Kako je saopštila televizija „Haber“, Radnička partija Kurdistana, koja je zabranjena u zemlji, preuzela je odgovornost za pokušaj napada.

Nakon tog događaja, Ministarstvo nacionalne odbrane Turske saopštilo je da su izvedeni vazdušni napadi na objekte militanata Radničke partije Kurdistana na severu Iraka i da je uništeno 20 njihovih objekata.

Oružani sukob sa Radničkom partijom Kurdistana počeo je u Turskoj 1984. godine, a obnovljen je 2015. godine. U severnom Iraku nalaze se baze Radničke partije Kurdistana, protiv kojih turske oružane snage izvode vazdušne i kopnene operacije. Prisustvo turskih trupa u logoru Zlikan severoistočno od Mosula dugo je bilo izvor nesuglasica između Bagdada i Ankare, koja opravdava prisustvo potrebom za borbu protiv zabranjene RPK.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading