zatvor
Foto: Alo/Shutterstock

Kevin Dugar, muškarac iz Čikaga koji je proveo skoro 20 godina iza rešetaka zbog ubistva 2003. godine, pušten je iz zatvora okruga Kuk u Čikagu, u Ilinoisu, prošle nedelje nakon šokantnog priznanja njegovog identičnog brata blizanca Karla Smita.

Ovo emocionalno okupljanje označilo je ključni trenutak u slučaju koji je imao brojne preokrete. Dugar, vidno dirnut svojom novopronađenom slobodom, slomio se u suzama dok se ponovo spajao sa svojim najmilijima.

Njegov advokat Ronald Safer podelio je dirljiv trenutak i rekao: „Sudija je odobrio njegovo puštanje na slobodu do suđenja uz garanciju za potpis, a on je izašao na otvoreni vazduh i udahnuo svoje prve dahne kao slobodan čovek za skoro 20 godina. sa zadovoljstvom gledati njegove suze kako mu se kotrljaju niz obraze i njihove obraze pre nego što su im se (njihove suze) smrznule na licima jer je bilo oko 7 ispod".

Dugarova muka počela je 2003. godine kada je osuđen za ubistvo koje se dogodilo u čikaškom naselju Uptovn. U ovom tragičnom incidentu, napadač je otvorio vatru, što je rezultiralo smrću Antvana Kartera i povredom Ronija Boldena, člana rivalske bande. Dugar je 2005. proglašen krivim i osuđen na 54 godine zatvora. Tokom svog boravka u zatvoru, on je postojano održavao svoju nevinost. Međutim, Dugarova sudbina se neočekivano okrenula kada je njegov identični brat blizanac Karl Smit napravio zapanjujuće priznanje 2013. godine, skoro deceniju nakon Kevinove osude.

Amerika

Printscreen

 

 

Smitovo priznanje je u početku imalo mali uticaj na slučaj. 2018. godine, sudija je presudio da Smithovo priznanje nije bilo kredibilno i odbio je Kevinu novo suđenje. U to vreme, Smit je služio 99-godišnju kaznu za odvojenu invaziju na kuću koja je rezultirala pucanjem deteta u glavu. Tužioci su doveli u pitanje vreme njegovog priznanja, sugerišući da je to bio pokušaj da pridobije simpatije nakon što je izgubio sopstvenu žalbu. Uprkos ovim neuspesima, slučaj Kevina Dugara je zastupao advokat iz Centra za pogrešna uverenja Pravne škole Severozapadne Pritzker.

 

 

U utorak je sudija odobrio njegovo puštanje na slobodu do novog suđenja, nudeći mu novu priliku da dokaže svoju nevinost. Ronald Safer, Dugarov advokat, izrazio je nadu da dalji pravni postupak možda neće biti potreban.

„Nadamo se da će državni tužilac (okruga Kuk) odustati od slučaja protiv Kevina i onda učiniti šta hoće, ali odustati od slučaja protiv Kevina jer je nevin“, primetio je Safer. „Jasno je da je nevin, ali ako ustraju, mi ćemo ići na suđenje i mi ćemo ga opravdati na suđenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading