Pucnjava u Filadelfiji
Foto: AP/Yong Kim (MBI)

Stanica na španskom jeziku "Univision Chicago" saopštila je da su reporter i fotograf snimali u ponedeljak nešto pre 5 sati ujutru u četvrti Vest Taun u Čikagu kada su ih trojica maskiranih muškaraca koji su mahali vatrenim oružjem opljačkala, uzeli im televizijsku kameru i druge predmete.

Prišli su im sa oružjem i opljačkali. Uglavnom su to bili lični predmeti, a oni su uzeli kameru“, rekao je Luis Godinez, potpredsednik vesti u "Univision Chicagu", za Čikago Tribjun.

Godinez je rekao da je novinarska ekipa snimala priču o pljačkama u zajednici Vest Taun koja je trebalo da bude objavljena u jutarnjim vestima.

Rekao je da je snimak koji su snimili u ukradenoj kameri, i da priča nikada nije dospela u etar. Policija Čikaga identifikovala je žrtve kao 28-godišnjeg muškarca i 42-godišnjeg muškarca.

Policija je saopštila da je par bio napolju kada su se trojica muškaraca dovezla u sivom sedanu i crnom terencu. Nakon što su naoružani razbojnici uzeli plen novinarskoj ekipi, pobegli su svojim vozilima.

Povređenih nema i niko nije u pritvoru, saopštila je policija. Godinez je rekao da "Univision Chicago", lokalna TV podružnica međunarodne medijske kompanije TelevisaUnivision, ne otkriva imena reportera i fotografa kako bi zaštitila njihovu privatnost.

„Oni su u redu, a mi radimo na tome zajedno kao tim“, rekao je on. Ovaj incident je bio druga po redu pljačka ovog meseca u kojoj je učestvovala novinarska ekipa iz Čikaga, nakon što je fotograf VLS-TV-a napadnut i opljačkan 8. avgusta dok se spremao da prati popodnevnu konferenciju za novinare na Zapadnoj strani Čikaga, izvestila je stanica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading