Donald Tramp
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

 Obraćajući se okupljenima na skupu Republikanske stranke u Kaliforniji, Tramp je imitirao Bajdena koji se izgubio na sceni jer nije mogao da locira stepenice.

"Da li iko misli da on može da dođe do cilja? On ne može da nađe ni izlaz sa scene! Vidite, ovo je scena, nikada ranije nisam video ovu glupu scenu, ali ako krenem levo ima stepenica, ako idem desno, ima stepenica. A ovaj čovek: Gde sam ja? Gde sam dođavola?", predstavio je Tramp Bajdena, na šta je publika oduševljeno odreagovala.

Tramp je aludirao na incident u junu kada je Bajden naleteo na vreću peska dok je delio diplome polaznicima Akademije vazduhoplovnih snaga SAD u Koloradu. Tramp je tada incident nazvao "neinspirativnim".

Bajden, koji je najstariji predsednik SAD, ima 80 godina i kandiduje se za drugi mandat. Njegove godine i zdravlje predstavljaju važan faktor u njegovoj kampanji za reizbor. Ako bi ponovo pobedio 2024. godine, na kraju svog drugog mandata imao bi 86 godina.

Tokom svog predsedničkog mandata, Bajden je u prošlosti nekoliko puta uhvaćen kako se spotaknuo ili sapleo u javnosti.

Nedavno je Bajden posrnuo na samitu G7 u Japanu. Žurio je niz male stepenice u svetilištu Icukušima u Hirošimi kada se spetljao. Ranije ove godine, predsednik je pao dok se peo uz stepenice predsedničkog aviona nakon iznenadne posete Ukrajini i Poljskoj.

Prošle godine, Bajden je pao sa bicikla dok je razgovarao sa novinarima u svom rodnom gradu, Delaveru.

Američki predsednik je 2021. godine više puta pao dok se peo ili silazio stepenicama predsedničkog aviona. Iz Bele kuće su pokušali da objasne da je vreme u vreme incidenata bilo "vetrovito".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading