putin
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

- Кanadski premijer Džastin Trudo laže da ne poznaje nacistu koji je govorio u parlamentu i pokušava da prebaci krivicu na ruskog predsednika Vladimira Putina - rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za edan Jutjub kanal .

„Pre govora u parlamentu svi prolaze temeljnu proveru. Ovaj čovek je proveren pre nego što je stigao tamo. Кamera je znala koga da snimi. Ovaj trenutak je napisan u scenariju i svi su ga odobrili. Džastin Trudo laže i ne crveni. Znao je o tome jer je sve prošlo kroz njegovu kancelariju. To je odvratno", primetio je stručnjak.

Riter je dodao da se Trudo osramotio i da sada za sve želi da okrivi Putina.

„Da stanem pred narod i lažem onako kako je on (Trudo), a onda, naravno, za sve okrivim Putina. Mislim, ako bih se jutros probudio, mogao bih da smislim beskonačan broj stvari koje... Znate, zaboravio sam da uključim toster i jeo sam hladan sendvič - kriv je Putin! Nisam uključio toster zbog Putina! Sapleo sam se o svog psa - to je Putin je kriv, stavio ga je tamo!“ — našalio se on.

Podsetimo, zokom posete predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog kanadskom parlamentu, Hunka je sedeo na galeriji, a Rota ga je predstavio kao "ukrajinskog heroja" koji se borio za nezavisnost Ukrajine od Rusije.

- Poziv u kanadski parlament ukrajinskog naciste Jaroslava Hunke jasno pokazuje koga Trudoova vlada hvali i daje razlog za razmišljanje o tome kakvu huntu Otava podržava u Ukrajini , saopštila je ambasada Rusije u Кanadi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading