komšija
Foto: Alo/Shutterstock

 Karl Rajan, koji je terorisao svoje stambeno naselje u Ko Donegalu u Irskoj serijom opakih pretnji tokom perioda od 13 meseci 2019. i 2020. godine, pojavio se u Okružnom sudu Leterkeni putem video veze iz zatvora Kasleri.

Ovaj 55-godišnjak iz Dablina, koji ima 44 ranije osuđivanja i bivši je zavisnik od heroina, već služi kaznu od pet i po godina zatvora nakon što je priznao da je tražio novac od stanodavca kuće koju je iznajmljivao. .

Sud je saslušao kako su 15. avgusta 2020. godine stanovnici Džon Meklaflin i njegov sin Paurik bili podvrgnuti rajanovom zlostavljanju na imanju Burvud, prenosi Irish Mirror. Rajan je zapretio Meklaflinu smrću, sečenjem guma i jezivo ga upozorio da „nikada više neće udobno spavati u tvom krevetu“.

Potom je eskalirao svoje pretnje i uključio spaljivanje dece gospodina Meklaflina, držanje na koljenima i pribijanje za podove.

Rajan je takođe zapretio da će spaliti kuću gospodina Meklaflina. To je bio jedan od nekoliko incidenata za koje je Rajan optužen, čije je detalje izneo narednik Džim Kolins. Gardai je 14. jula 2019. pozvan da posreduje u sporu između suseda. Dok su odlazili, Rajan je počeo da hoda zelenom površinom i uzvikivao uvrede na Gardaija, gurajući dva prsta policajcima pre nego što je uhapšen.

Pijani Rajan je 6. oktobra 2019. otišao do vrata osobe koja je bila udaljena nekoliko vrata. Žena je došla do vrata držeći jednogodišnju bebu u naručju, a Rajan je pokušao agresivno da se progura pored žene, koja mu je rekla da su Gardai na putu. Nakon što je pokušao da otvori druga vrata sa strane kuće, Rajan se vratio do ulaznih vrata i pokušao da pristupi imanju. Rajan je pobegao u svoju kuću, ali ga je Gardai uhapsio ubrzo kasnije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading