ŠOKANTAN INCIDENT U POŠTI Mrtvog čoveka vukli po ulici u Irskoj kako bi se dočepali njegove penzije
Foto: EPA/Foto: EPA/MARIUS BECKER

Muškarac iz Irske osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što je odvukao telo svog ujaka u poštu kako bi pokušao da podigne njegovu penziju.

Deklan Hauni (41) iz Polerton Rouda u Karlou osuđen je na dve i po godine zatvora nakon što je priznao krivicu. Osuđen je i njegov saučesnik Geret Kokli (38).

Hauni i Kokli odvukli su telo Peadara Dojla (66) kako bi pokušali da podignu njegovu penziju. Dojl je kasnije pronađen mrtav u pošti.

Njih dvojica našli su se prošle nedelje na optuženičkoj klupi suočeni s optužbama za pokušaj prevare u vezi s penzijom od 246 evra koja pripada pokojnom Dojlu. Sudija je osudio Haunija na dve i po godine s uslovnim puštanjem poslednjih šest meseci, a Koklija na dve godine iza rešetaka sa poslednjih šest meseci uslovno.

Šokantan incident dogodio se u pošti u Karlou 21. januara prošle godine.

Hauni i Kokli vukli su vidno mrtvog Peadara po ulicama i lažno tvrdili da su pozvali hitnu pomoć pre nego što su postali agresivni prema poštanskim radnicima.

Sudu je takođe prikazana zastrašujuća slika preminulog Dojla kako leži na tlu pošte nedugo nakon što je službeno proglašen mrtvim. Na šokantnom snimku nadzorne kamere vidi se kako Hauni i Kokli vuku, kako je to svedok opisao, posivelog Dojla duž ulice i u poštu. Jasno se vide noge preminulog muškarca kako se vuku po tlu dok ga dvojica muškaraca nose pod rukama i vuku do prednjeg pulta.

Takođe se vidi kako jedna žena poziva hitnu službu dok njih dvojica preskaču red i odvlače Dojla do šaltera gde traže da im se preda penzija, piše Kurir.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading