grčka
Foto: Alo/Printscreen

Novi talas vremenskih nepogoda počeo je u centralnoj Grčkoj nešto posle 3 sata nakon ponoći. U Severnoj Eviji padale su jake kiše s intenzivnim grmljavinama, što je rezultiralo poplavljenim kućama, piše Telegraf.

Loša situacija je i u Istiji i širem regionu, gde je došlo do klizišta manjih razmera, dok su vatrogasci pozvani da uklone drveće koje je iščupano.

Škole u grčkom Volosu biće zatvorene u četvrtak i petak po odluci gradonačelnika.

Kako piše grčki CNN, odluka je doneta zbog oluje Elias.

 

 

Od 4 ujutru na mukama je i Halkida. Velika količina vode pala je u grad, a vatrogasna služba ispumpava vodu iz poplavljenih podruma. Nešto posle 5 sati ujutru došlo je do nestanka struje u velikoj oblasti severno od Halkide, uz jaku grmljavinu.

Istovremeno, padavine su intenzivne u Ftiotidi i posebno u oblasti Lamije. Od 5 ujutru kiša pada neprekidno, s intervalima žestokih padavina. Osim toga, mnogi meštani sela Koma proveli su noć u kancelariji zajednice, gde je od juče podignuta uzbuna zbog opasnosti od izlivanja reke Sperhios.

Od 6 sati ujutru talas nevremena je nad regionom Atalanti, dok u Lamiji nastavlja da pada jaka kiša. Škole su danas zatvorene u Lamiji, kao i u Domokosu, Makrakomiju i Stilidi.

Atika se "probudila" s olujom i udarima gromova, ali do sada nije bilo ozbiljnijih problema.

Jake kiše su pale i u Tini. Prema vatrogasnoj službi, do 6 ujutru je primljeno nekoliko poziva za ispumpavanje vode iz Marusija, Palinija, Vrilisije i Pentelija. Oluja Elias, koja je u ponedeljak počeo da napreduje, uglavnom u Kalavritu, Agiju, Korintiju i Trikalu, stigla je u Atinu oko 2 sata posle ponoći, uz jaku kišu i grmljavinu, najpre pogađajući Pirej, Nikeju, Keratsini, Peramu i Faliro, a zatim druge oblasti u južnim predgrađima kao što su Alimos i Nea Smirni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading