Zatvorenik
Foto: Alo/Printscreen

Zatvorenik osuđen na smrt, koji je danas pogubljen, nastavio je da protestuje zbog svoje nevinosti u poslednjim rečima pre nego što je umro smrtonosnom injekcijom, uzvikujući: „Nisam nikoga ubio".

Entoni Sančez, star 44 godine, pogubljen je danas zbog ubistva studentkinje plesa Univerziteta u Oklahomi Juli Busken 1996. godine. Slučaj je godinama ostao nerešen sve dok DNK dokazi sa mesta zločina nisu upoređeni sa Sančezom, koji je već bio na odsluženju kazne zbog provale. Sančez je oduvek insistirao da je nevin, a aktivističke grupe su podržale njegovu tvrdnju, osporavajući DNK dokaze i pozivajući se na navodna priznanja njegovog oca. Uprkos tome što je ostao nevin, Sančez je odlučio da ne traži pomilovanje, što su mnogi videli kao njegovu poslednju šansu da izbegne pogubljenje.

Kritikovao je svoje bivše advokate, zahvalio se pristalicama i izjavio da je nevin pošto je pogubljen smrtonosnom injekcijom u zatvoru države Oklahoma u Mekalisteru. Sančez je proglašen mrtvim u 10.19 ujutro nakon injekcije tri droge u zatvoru države Oklahoma u Mekalisteru. „Nevin sam“, rekao je Sančez dok je danas bio privezan za kolica u odaji smrti.

"Nikoga nisam ubio." Sančez je osuđen za silovanje i ubistvo Juli Busken, koja je kidnapovana 1996. godine i pronađena vezana, silovana i upucana u glavu u blizini jezera Stenli Drejper u Oklahoma Sitiju. DNK dokazi povezuju Sančeza sa zločinom, što je dovelo do njegove osude i smrtne kazne 2006. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading