"U KONTAKTU SMO SA RUSIMA..." Azerbejdžan poziva jermenske vojnike da polože oružje
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Mere protiv terorizma biće obustavljene ako jedinice jermenske vojske polože oružje i predaju se, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

- Ministarstvo odbrane još jednom poziva formacije oružanih snaga Jermenije stacionirane na azerbejdžanskoj teritoriji Nagorno-Karabaha da polože oružje i predaju se - navodi se u saopštenju, prenosi državna azerbejdžanska agencija.

U tom slučaju, dodaje se, biće obustavljene antiterorističke mere.

- U operativnom smo kontaktu sa ruskim mirovnim kontingentom koji je privremeno raspoređen u Azerbejdžanu i stvaramo sve neophodne uslove da obavljaju svoje dužnosti - saopštilo je Ministarstvo.

Izveštaji Jermenije o navodnom pucanju azerbejdžanske vojske na civilne objekte su dezinformacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana, navodeći da azerbejdžanske jedinice "napadaju samo legitimne vojne ciljeve".

- Informacije koje se šire na nekim jermenskim društvenim mrežama o gađanju civilnih objekata od strane azerbejdžanskih jedinica su provokacija i dezinformacija - rekao je načelnik pres službe Ministarstva odbrane pukovnik Anar Ejvazov na brifingu za medije, javila je azerbejdžanska državna agencija.

On je napomenuo da je ovde svrha narušavanje reputacije azerbejdžanske vojske i stvaranje pogrešne slike o lokalnim antiterorističkim merama u međunarodnoj zajednici.

- Iz video snimaka koje smo postavili na zvaničnom sajtu i na društvenim mrežama Ministarstva odbrane jasno je da naše jedinice napadaju samo legitimne vojne ciljeve - dodao je Ejvazov.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading