Jezera na Islandu
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

 Jedan od njih ga je uputio ka Islandu, ostrvskoj zemlji koja je maltene odsečena od kontinentalnog dela Evrope.

Prepuna neobičnosti na koji običan čovek nije navikao - od toga da je zimi noć po ceo dan a leti dan tokom cele noći do prirode koja je toliko čudesna da je običnom čoveku dosta nepristupačna. Samo oni najuporniji mogu da se snađu i uživaju u divljoj islandskoj prirodi.

Tako je bilo i s ovom grupom jezera čija lepota je u bojama koje mogu da se dožive samo ako se snimaju s visine. Zato je on za svoj projekat koristio dron a rezultati su vanzemaljske šare koje oduzimaju dah svakom ko ih vidi.

 

 

"Jezera se nalaze na vrlo nepristupačnom području Islanda i nisam mogao da dođem do njih direktno jer je na kraju bila reka dubine dva metra koju je trebalo da pređem. Na sreću, nakon šest kilometara duge šetnje našao sam put i prišao jezerima na razdaljinu od 200 metara, što je bilo dovoljno blizu da pošaljem dron. Rezultat je, kao što i sami vidite, prilično impresivan", napisao je Aurel u opisu svog videa uz napomenu da neće otkrivati lokaciju jer želi da ohrabri druge ljude da istraže svet je ima mnogo toga da se otkrije.

Takođe je zamolio da ovo mesto i druga poput ovog ostanu pošteđena najzedi turista jer većina turističkih atrakcija veoma brzo izgubi status netaknute prirode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading