afrička policija
Foto: Alo/Shuttetstock

U nedelju oko 4.26 časova, hitne službe su pozvane na požar u neformalnom naselju Itireleng, jugozapadno od grada.

Četiri kolibe su izgorele u plamenu, odnevši živote Letokuhlea i Sijande Masanga, jedne i četiri godine, zajedno sa njihovim rođacima Senzo Mahlatsi Machika (2), Themba Thulane (6) i osmogodišnjim Dimakatsoom.

„Tela dece su bila blizu jedno drugom i izgleda da su umrla držeći jedno drugo“, rekao je komšija Gilbert Mahlelebe.

Mame Lindive Machika, 39, i Zanele Machika, 36, uhapšene su i svaka optužena po pet tačaka za nemar prema djeci i pet tačaka za krivo ubistvo.

Tata troje dece, Johanes Masongvane, probudio se zbog noćnog poziva meštana koji su mu rekli da su mu deca umrla.

Rekao je da je bilo toliko razaranja da nije mogao „čak ni da pokaže na svoju decu ili njihove ostatke jer je sve bio samo pepeo“.

Shrvani roditelj rekao je lokalnom izdanju SovetanLIVE: „Bio sam sa svojom decom u subotu i moj partner mi je rekao da vodi našu decu da poseti njihovu tetku (njenu sestru).

„Nisam znao da će tamo spavati i saznao sam za to tek kasno uveče.

„Oko 3 sata ujutro, dobio sam poziv da su mi deca izgorela. Kada sam došao na lice mesta, ustanovio sam da su mi deca izgorela do neprepoznatljivosti.

„Njihova majka i njena sestra nisu bile tamo. Uništili su mi život. Izgubio sam sve.’

Obe mame, koje su još uvek u policijskom pritvoru, dale su adresu gospodina Masongvanea kao mesto gde bi boravili ako im sud za prekršaje u Ateridžvilu odobri kauciju.

Ali gospodin Masongvane je odbio da im pomogne, rekavši: „Ne želim da budu blizu sebe, ne bi trebalo da dobiju kauciju.“

„Nikada im neću oprostiti – moraju da trunu u zatvoru“, dodao je on.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading