JAK KO CRNA ZEMLJA Nova anketa će se jako dopasti Donaldu Trampu
Foto: EPA/EPA-EFE/CJ GUNTHER

Istraživanje je pokazalo da je polovina republikanskih ispitanika koji su pratili prvu stranačku debatu u sredu bila otvorenija za Desantisovu kandidaturu.

Međutim, anketa pokazuje da je Desantis ostao "zaglavljen" na drugom mestu sa 13 odsto podrške republikanskih ispitanika, dok je Tramp, bivši predsednik, imao 52 odsto, pet procenata više nego početkom avgusta.

Dvodnevna anketa je prikupila onlajn odgovore od 1.004 odraslih Amerikanaca, uključujući 347 republikanaca širom zemlje, i imala je interval verodostojnosti, odnosno meru preciznosti, od oko šest procentnih poena u oba smera za republikance.

Desantis i još sedam republikanskih kandidata učestvovali su u debati u Milvokiju, dok je unapred snimljeni Trampov intervju sa novinarom Takerom Karlsonom objavljen istovremeno na Tviteru, imao za cilj da odvuče gledaoce.

Tramp je rekao da ne vidi nikakvu političku korist od učešća u debati, s obzirom na njegovu ogromnu prednost u istraživanjima javnog mnjenja, uprkos optužnicama u četiri odvojena krivična slučaja. Čini se da su to potvrdili rezultati ankete Rojtersa i Ipsosa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading