"PRESTONICA KRAĐE AUTOMOBILA" U ovom gradu svakog sata lopovi se "posluže" jednim vozilom
Shuterstoock

Grad u kojem je izgrađeno sidro Titanika dobio je sumnjivu čast da bude označen kao prestonica krađe automobila u Velikoj Britaniji, pokazuje nova statistika.

Birmingem je nazvan prestonicom krađe automobila u Velikoj Britaniji nakon što je nova studija otkrila da se automobil ukrade svaka 64 minuta u gradu.

Novi podaci stručnjaka iz A-Plan osiguranja takođe su otkrili da se u proseku u automobil provaljuje svakih 79 sekundi širom Velike Britanije, dok je 1.112 ljudi svaki dan ukradeno nešto iz automobila 2022.


Ukupno su prijavljene 405.872 krađe automobila, što je pad od 18% u odnosu na prethodnu godinu.

Podaci pokazuju da je Birmingem bio na vrhu liste krađa iz automobila sa 8.180 za godinu dana, dok je samo 3.553 ukradeno iz grada Jorkšira, što čini jedan svakih 148 minuta.


Bristol, Koventri i Kardif zaokružuju prvih pet, sa automobilom ukradenim jednom između 157 i 219 minuta. Šefild, Bredford, Liverpul, Bornmut i Lester čine top 10, sa automobilom ukradenim u ovom drugom gradu jednom u 304 minuta.


Stručnjak za osiguranje automobila Ketrin Grejson rekla je: „Letnji meseci pružaju više prilika za kradljivce automobila, jer vlasnici kuća ostavljaju svoja vozila bez nadzora kada odlaze, posebno ako žive u domaćinstvu sa više vozila.

Štaviše, mnogi lopovi vide kao poslednju priliku da provale pre nego što se porodice vrate kući da se pripreme za povratak u školu, rekla je ona.

 „Čak i ako se vaš dom nalazi u bezbednoj zoni i nikada ranije niste doživeli ništa poput provale automobila, važno je dati prioritet bezbednosti vozila tokom narednog vikenda visokog rizika.

Pet stvari koje sprečavaju krađu



Ona poziva sve da instaliraju uređaj protiv krađe, sakriju bilo šta vredno, parkiraju na dobro osvetljenom mestu, instaliraju auto-alarm i ne zaborave da zaključaju automobil.

Dodala je da je važno i sledeće: „Pored preduzimanja koraka kako bi osigurali da vaše vozilo bude zaštićeno, vlasnici kuća takođe treba da prate savete kako bi svoju kuću učinili bezbednom – uključujući ostavljanje svetla dok su odsutni, pomeranje spoljnog nameštaja ispod bilo koje ulazne tačke i traženje suseda da nadgleda kući – da bi se smanjio ukupan rizik da budete na meti lopova.”

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading