Stariji čovek
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Brat Brajana Eldridža želeo je da svet sazna za srceparajući i usamljeni život njegovog neshvaćenog brata nakon što je umro sam u svom stanu u Minesoti - pa je napisao brutalno iskrenu čitulju.

„Brian je bio tih stidljiv dečak i čovek. Bio je maltretiran kao dete i tinejdžer zbog svoje stidljivosti i ranjivosti. Kao odrasla osoba nije se uklapao. Nikada nije naučio da koristi kompjuter ili mobilni telefon, što ga je sprečavalo da se prijavi za većinu poslova“, napisao je Stiv Eldridž u čitulji, objavljenoj u "Minesota's Pioneer Press" u nedelju.

„Radio je i izdržavao se putem raznošenja novina, reciklaže aluminijumskih limenki i posla domara. Iskorišćavali su ga poslodavci. Njegov poslednji posao je bio da čisti bingo salu u ponoć za 10 dolara po satu 7 noći u nedelji 364 dana u godini sa nešto manje od minimalnog broja nedeljnih sati da bi imao bilo kakva prava ili beneficije. Poslodavac ga je otpustio na Badnje veče bez najave. Radio je tamo više od 15 godina“, napisao je njegov brat.

Nije imao prijatelje ili porodicu koji bi ga pratili. Bio je tih, pametan, velikodušan i usamljen. Kada je pronađen u njegovom stanu, bio je mrtav najmanje 4 dana. Nedostajaće mi“, stoji u čitulji.

Čitulja je odmah dirnula srca lokalnih čitalaca, a desetine su se pomerile da pišu novinama kao odgovor, navodi "Pioneer Press".

Pronađen nakon četiri dana

Mediji pišu da je Brajanovo beživotno telo pronađeno u njegovom dvosobnom stanu 11. jula, četiri dana nakon što ga Stiv neprestano zvao, zabrinut šta se dešava.

Stiv, koji živi u Oregonu, želeo je bratu da javi da će sa porodicom doći u Minesotu i da planiraju da se vide.

"Poslednji put smo se čuli za njegov rođendan 4. maja, a video sam ga u oktobru prošle godine", rekao je Stiv novinarima kada su ga pozvali.

Upitan zašto je odlučio da napiše tako emotivnu čitulju o osobi koju u gradu očigledno niko nije znao za njega.

"Kada je naš brat David preminuo u oktobru, pričao sam kako mu je bilo uskraćeno da živi jer je bolovao od šizofrenije. Hteo sam da budem iskren o životu mogu drugog brata, jer ta priča jeste tužna, ali je istinita.

Stiv je rekao da on nastavlja da živi, ali da će celog života osećati krivicu i sram što se nije više trudio da održi kontakt sa bratom. Da ga češće čuje, viđa, da mu se nađe...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading