klanovi
Foto: Alo/Foto: Printskrin

Prema navodima crnogorske Pobjede, tužilaštvo sumnja da je Jovanović ubijen u inostranstvu.

Pa da podsetimo, Jovanoviću se svaki trag izgubio 2020. godine, a Srđan Lalić, svedok-saradnik u predmetu protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u novembru prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu, otkrio je da Jovanović nije više živ. Lalić je rekao da je on namamljen i ubijen u Španiji, a da su slike njegovog mučenja slate njegovim saradnicima. Sve do sada ovaj Kotoranin se vodio kao nestao, ali crnogorsko tužilaštvo sada istražuje njegovo ubistvo.

- Specijalno tužilaštvo je formiralo predmet u cilju prikupljanja podataka i provere dobijenih informacija o mogućnosti da je Jovan Jovanović lišen života van Crne Gore - navodi se u dokumentu Specijalnog tužilaštva.

Prema poslednjim operativnim podacima kojima raspolaže crnogorska policija, Jovanoviću se svaki trag gubi početkom novembra 2020. godine.

- Za Jovanovićem je raspisana plava poternica kojom se prati kretanje lica van Crne Gore, 6. novembra 2020. godine slovenačka policija je prosledila podatak našim državnim organima da su kontrolisali Jovanovića nakon što je uhvaćen u ilegalnom prelasku granice - navodi Pobjeda i dodaje:

- Interpol Ljubljana obavestio je nacionalnu kancelariju INTERPOL-a u Crnoj Gori da je Jovanović tada zaustavljen i kontrolisan u mestu Ljutomir, te da su nadležni državni organi Republike Slovenije prema njemu preduzimali odgovarajuće radnje zbog ilegalnog prelaska državne granice.

zvicer i jovanović

Printscreen

 

Komunikacije preko Skaj aplikacije su crnogorskim istražiteljima do sada otkrile nekoliko planova suprotstavljene kavačke grupe, na čijem čelu je Kotoranin Radoje Zvicer, da likvidiraju Jovanovića, ali su ih okolnosti, odnosno policija sprečili u tome.

Prvobitna ideja bila je da ga ubiju na sedmodnevnom, odnosno četrdesetodnevnom pomenu pokojnom Igoru Dedoviću, ali se i od toga odustalo. U aprilu i maju 2020. godine saznali su da se meta ponovo nalazi u Kotoru i da boravi u stanu jedne stambene zgrade. Ipak, i od ovog plana se odustalo zbog građana, ali i smanjene vidljivosti usled mraka.

- Jovanović je u žižu javnosti dospeo decembra 2016. godine, nakon što je pobegao komandiru policijske stanice u Kotoru dok ga je iz betonjerke vodio u toalet. Jovanović je velikom brzinom nestao u naselju Muo, gde mu se izgubio svaki trag. Tadašnji direktor policije Slavko Stojanović je odmah smenio komandira Stanice policije Kotor Marka Miškovića, dok je policajcu kome je Jovanović pobegao naređeno da razduži službeni pištolj i značku - navodi Pobjeda.

zvicer i jovanović

FOTO: PRINTSCREEN, PRINTSCREEN LIBERTASPRESS

 

Krajem oktobra 2014. godine Jovanović je sa Daliborom Đurićem poslat u zatvor u Spužu, nakon što se sumnjalo da su u maju te godine na silu i uz pretnje od sugrađanina Marjana Netzmeskala oteli automobil "mercedes" i čamac "faeton", vrednosti preko 20.000 eura. Zbog toga je Jovanović osuđen na godinu i osam meseci robije.

Tokom boravka u spuškom zatvoru, Đurić je ubijen hicem iz snajpera koji je ispaljen sa obližnjeg brda. U julu 2016. godine, u Istražnom zatvoru u Spužu, Jovan Jovanović je vrelim uljem polio Igora Božovića, koji slovi za jednog od visokopozicioniranih članova kavačkog klana.

klanovi

Foto: Printskrin

 

Dok se Jovanović još nalazio u bekstvu, nakon što je pobegao iz policijske stanice u Kotoru, njegovo ime našlo se na optužnici zbog sumnje da je, zajedno sa braćom Vukotić, pokojnim Jovanom i Igorom, inače vođama škaljarskog klana, nedozvoljeno držao pištolj. Takođe, optuživani su da su u julu 2012. u tivatskoj diskoteci ranili radnika obezbeđenja. Jovan Vukotić je oslobođen tih optužbi, a zbog istog događaja, Vukotićev brat, Igor osuđen je na osam, a Jovanović na 14 meseci zatvora.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading