OŠTETILI DRŽAVU ZA 1.7 MILIONA EVRA: Optužnica protiv devet Hrvata
Shutterstock/lordzg

Tužilaštvo je saopštilo kako su optužnicom obuhvaćeni hrvatski državljani u starosti od 29 do 54 godine te da se devetorka tereti za nedozvoljenu trgovinu, pomaganje u nedozvoljenoj trgovini, nedozvoljenu proizvodnju i pomaganje u nedozvoljenoj proizvodnji, a sve u sastavu zločinakog udruženja.

Optužnicom se prvookrivljenom 54-godišnjaku stavlja na teret da je, u periodu od 28. novembra 2021. do 14. novembra 2022. godine, u Zagrebu i Velikoj Gorici, povezao u zajedničko delovanje ostale okrivljene radi sticanja nepripadne materijalne koristi kupovinom duvana u listu, njegovim prevozom, skladištenjem, pripremom za prodaju i daljom preprodajom na ilegalnom tržištu.

Prvookrivljeni se tereti da je dogovorio kontinuiranu nabavku velikih količina duvana te mašina i materijala potrebnih za njegovu obradu i pakovanje, nakon čega je odredio uloge ostalih okrivljenih.

Prema optužnici, ostali okrivljeni se terete za iznajmljivanje prostora, prerađivanje i pakovanje duvana u ambalažu za dalju prodaju. Uz to, pripadnike grupe terete za isporučivanje duvana krajnjim kupcima.

Okrivljeni su na taj način, stoji u optužnici, isporučili kupcima najmanje 15 tona duvana neoznačenog duvanskim markicama Ministarstva finansija te su na ime neplaćenih trošarina oštetili Državni budžet za najmanje 1.7 miliona evra, dok su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od najmanje 433.272 evra, a koju su međusobno podelili, prenosi "Fenix".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading