Nevreme u Italiji i Sloveniji
Foto: Alo/Foto: Printskrin

Nebo je usred dana postalo crno, dok je tornado nosio sve ispred sebe. Prema pisanju lista „Korijere dela sera“, vatrogasci su u petak ujutru u severoistočnom delu Milana izvršili oko 110 intervencija, zbog poplava, pokrivanja krovova i oborenog drveća posle silovite oluje.

Snažan talas nevremena, s ekstremnim pojavama kao što je grad veći od teniske loptice, prečnika i do 7-8 centimetara, zahvatio je severni deo Lombardije, kao i Veneto, između četvrtka uveče i petka ujutru. U petak ujutru u oblasti Sarono došlo je do jake oluje s gradom (veličine loptice za golf, što je oštetilo mnoge automobile), kišom i vetrom; dva podvožnjaka su zahvaćena vodom, a putevi blokirani oborenim drvećem.

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom tri sata kasnije pogodilo je i Sloveniju. Travnik je pogodio jak grad veličine jajeta. Drugi talas oluje očekivao se sinoć. Najavljeno je da građani očekuju jače grmljavinske oluje, pljuskove i grad, posebno u južnom delu.

Nevreme u Italiji i Sloveniji

Foto: Printskrin

 

Prema podacima Uprave za zaštitu i spasavanje, nadležni su zbog nevremena od juče kasno po podne intervenisali u više od 40 opština u Gorenjskom, Štajerskom, Zasavju, Dolenjskom i Posavju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading