crno jezero iz drona
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/Krsa1984

Turisti, posebno ekolozi, skreću pažnju da je za jedan od bisera crnogorske prirode to nedopustivo.

“Ovaj restoran je jednostavno neodrživ po broju gostiju, proširili su ga i stavili veći broj stolova nego što je raniji restoran imao. Zamislite neko dođe iz Švajcarske ili Austrije, ili Slovenije koje nemaju ništa pod UNESKO-m, a mi imamo 36.000 hektara, i prva stvar koja ih dočeka je smrad”, kaže ekološki aktivista Miloš Lazarević.

Ovih dana turiste kada priđu jezeru dočekuje neprijatan miris. Zakupac restorana Luka Bulatović kaže da je ovo jedini objekat u Nacionalnom parku Durmitor koji ima uređaje za prečišćavanje otpadnih voda i uređaj za prečišćavanje ulja iz restorana, prenosi "RTCG".

“Upojna jama je na mestu koje ne može da primi prečišćene vode. To što se pojavilo, ta jedna mala lokva, to je prečišćena otpadna voda”, objašnjava Bulatović.

Iako se vode odlivaju gde im nije mesto, zakupac tvrdi da ne mogu doći do jezera.

“Otpadne vode ne mogu da dođu do jezera, a šta i da dođe, to su prečišćene vode, a to je danas i inspekcija utvrdila. Ekološki inspektori su dolazili danas, obišli teren, i ustanovili da sve ovde funkcioniše u najboljem redu”, tvrdi Bulatović.

Iz Agencije za zaštitu životne sredine kažu da su dobili pritužbe turista na neprijetne mirise i glasnu muziku iz restorana.

“Sve smo to dokumentovali, snimili, imamo video zapise. To smo poslali Ekološkoj, odnosno Komunalnoj inspekciji Žabljaka, oni su izašli na teren, jer je evidentno da se ne poštuje ugovor i treba tražiti raskid”, kaže direktor Agencije Milan Gazdić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading