zgrada vlade crne gore
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

Prethodno je Državna izborna komisija odbacila prigovor SDP kao neblagovremen. SDP je uložio prigovor u vezi ponavljanja izbora na jednom biračkom mestu u Kolašinu, za koje je Vladimir Leposavić (nosilac liste "Prvda za sve") povukao ustavnu žalbu. SDP sada ima mogućnost žalbe Ustavnom sudu.

Predsednik DIK-a Nikola Mugoša, saopštio je da je SDP podneo prigovor na izborni proces u Kolašinu. U obrazloženju prigovora se navodi da je Opštinska izborna komisija Kolašin donela rešenje o raspuštanju biračkog odbora na izbornom mestu broj 1 - JU SMŠ "Braća Selić" (osvojili svega 13 glasova) i ponavljanju izbora na tom biralištu, gde je upisano 827 birača. Kako se pojašnjava, ta odluka nije osporena, odnosno ostala je na pravnoj snazi, ali OIK Kolašin nije postupila po njoj. Takođe prigovor je podneo i građanin Žarko Dragićević, koji je tražio da se utvrdi validnost navoda Leposavića o neregularnostima, koji je komisija odbacila.

- Saglasno zakonu o izboru odbornika i poslanika od dana dostavljanja rešenja DIK-a počinje teći rok za dostavljanje žalbe Ustavom sudu, od 48 sati - saopštio je predsednik DIK-a Nikola Mugoša.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading