granični prelaz
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

Ružnić navodi kako u donošenje odluke o zatvaranju navedenog graničnog prelaza nisu bile uključene institucije Unsko sanskog kantona, te podseća kako se bliži vreme godišnjih odmora i da s eočekuje povećan broj dolazaka građana Bosne i Hercegovine koji rade u zemljama Evropske unije, prenose "Nezavisne".

"Nejasno je postupanje i prijedlog odluke mješovite komisije za praćenje provođenja ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prelazima da se ukine ovaj granični prelaz. Interesuje nas na kojim kriterijima se bazirao rad pomenute komisije obzirom da se za međunarodni promet putnika otvaraju pogranični prijelazi: Duži-Imotica, Čitluk – Jovića Most, Drinovci – Sebišna, a ukida granični prijelaz Hadžin Potok – Bogovolja.Shodno naprijed navedenom, tražimo da se svojim autoritetom uključite u aktivnosti, razmotrite zahtjev i hitno pokrenete proceduru donošenja odluke kojom se odobrava međunarodni promet putnika preko graničnog prijelaza Hadžin Potok – Bogovolja", kaže se u pismu koje potpisuje Ružnić.

On dodaje kako bi se tako sprečio negativan privredni efekat koji se može očekivati stvaranjem velikih gužvi na graničnim prelazima Izačić i Maljevac, što bi značajno iskomplikovalo i usporilo transport roba i putnika. Pre Ružnića, ovu temu komentarisao je i gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević, te također zatražio izmenu sporne odluke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading