Akcija Florida 1 i šverc šest tona kokaina u godišnjem izveštaju Europola
Printskrin

“Europol je podržao prekograničnu operaciju u kojoj su učestvovali organi za sprovođenje zakona iz šest država članica, Crne Gore i Srbije, što je dovelo do razbijanja kriminalne organizacije koja je trgovala kokainom iz Južne Amerike u EU. Na dan akcije 27. jula, policijski službenici su izvršili pretres na 37 lokacija (uglavnom u Crnoj Gori, ali i u Hrvatskoj, Italiji i Srbiji), uhapsili 12 osumnjičenih i oduzeli skupocjene satove, bankovne kartice, dokumenta, municiju i oružje, vozilo, gliser i gotovinu”, piše u izveštaju, koji se odnosi na prošlu godinu.

Crnogorska policija uhapsila je 27. jula prošle godine osam osoba koje se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je pretresla 33 lokacije u više gradova u Crnoj Gori gde je pronađeno i oduzeto više desetina hiljada eura, skupocjeni satovi, bankovne kartice, dokumenta, municija, oružje, vozilo i gliser, prenosi RTCG.

Akcija policije pod nazivom ‘Florida 1’ je koordinisana od strane Europola i sprovedena je istovremeno u više zemalja gde je ukupno procesuirano 28 lica zbog krijumčarenja 6,1 tone kokaina na transnacionalnom nivou.

U akciji “Florida 1” procesuirano je ukupno 28 lica – pripadnika međunarodne kriminalne organizacije koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem 6,1 tone kokaina na transnacionalnom nivou.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su L.C. (47) i S.A. (45), državljani Italije, zatim D.V. (39), F.R. (35), D.G. (62), N.P. (55), N.G. (48), S.M. (42), R.V. (39), I.A. (31), J.V. (26), M.R. (34), B.V. (50), M.L. (58), J.E. (27), Ž.D. (48), M.Đ. (60), V.R. (52), T.B. (39), N.M. (31), V.L. (48), N.M. (43), A.M. (32), D.Ž. (69), D.M. (48) i Z.G. (43), državljani Crne Gore, kao i S.M. (45) i A.D. (46), državljani Republike Srbije.

Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U Crnoj Gori je u sprovođenju istražnih aktivnosti učestovalo 200 službenika Uprave policije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading