Podmornica Titan
Foto: Alo/Tanjug

Pet članova posade Titana, koji je nestao 18. juna, tragično je izgubilo živote. Stručnjaci su na osnovu pronađenih ostataka podmornice zaključili da je do nesreće dovela implozija.

Podmornica Titan je nestala ranije ovog meseca, ali su ostaci olupine na kraju otkriveni.

Podmornica Titan

Tanjug

 

 

Kontraadmiral Džon Moger rekao je na konferenciji za medije da je prerano govoriti o vremenu kada je došlo do implozije. Inače, implozija je proces kojim je podmornica skrhana od strane spoljašnjosti hidrauličnim pritiskom vode koja je okržuje. Pretpostavlja se da je do katastrofe došlo pre nego što je akcija spasavanja uopšte pokrenuta.

Posadu u podmornici činilo je petoro ljudi: britanski milijarder, pilot francuske podmornice, pakistanski biznismen i njegov 19-godišnji sin i izvršni direktor "Oušn gejta", kompanije koja upravlja Titanom.

Bivši podmorničar britanske mornarice Dejvid Rasel, koji je pomogao u potrazi za nestalom podmornicom Kursk 2000. godine, rekao je za "Skaj Njuz" da implozija trupa znači da su putnici u podmornici umrli momentalno.

- Ljudi će želeti da znaju šta je uzrok kvara ove podmornice koja je, ako sam dobro shvatio, već bila na toj dubini mnogo puta. Moramo znati zašto je došlo do tragedije kako bismo bili sigurni da se ovo više neće dogoditi - naveo je Rasel.

Podmornica Titan

Tanjug

 

 

Ranije je objavljeno i šta su misteriozni zvuci lupanja, koji su budili nadu da su putnici preživeli. Ipak, svaka nada je izgubljena. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading