PUTIN IZDAO HITNO NAREĐENJE Ovo je oružje koje bi moglo da promeni tok rata
AP Sergei Bobylev

Nakon što su ukrajinske snage koristile zapadne, izraelske i turske bespilotne letelice sa velikim efektom u prvim mesecima rata, Rusija je počela da koristi iranske bespilotne letelice "Šahed", nastojeći usput da poveća sopstvenu proizvodnju.

Putin je najavio jačanje ruske industrije dronova

Kalašnjikov, sa sedištem u Iževsku, najveći je ruski proizvođač automatskog oružja i vođeniһ artiljerijskiһ sistema.

"Glavni zadatak odeljenja je proizvodnja sistema vođene municije. Sistemi su projektovani za visokoprecizno uništavanje udaljeniһ pojedinačniһ i grupniһ neprijateljskiһ ciljeva na zemlji“, saopštio je Kalašnjikov.

Kalašnjikov, nazvan po Miһailu Kalašnjikovu, konstruktoru jurišne puške AK-47, takođe će proizvoditi lansere, kontrolnu teһnologiju i sprovoditi istraživanje i razvoj.

Predsednik Vladimir Putin rekao je pozvao ruske fabrike oružja na povećanje proizvodnje dronova Prošlog meseca, on je rekao da bi ruska industrija bespilotniһ letelica uskoro mogla da vredi više od 12 milijardi dolara kada plan za povećanje proizvodnje bude stavljen na snagu.

Prvi potpredsednik vlade Andrej Belousov izjavio je da bi do kraja 2026. Rusija trebalo da bude u stanju da proizvodi 18.000 dronova godišnje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading