UPALJEN METEOALARM ZBOG VELIKIH VRUĆINA Visoke temperature će se zadržati duže nego obično
Foto: Alo/Shutterstock

Zbog natprosečno visokih temperatura vazduha indijska meteorološka služba je prošle nedelje izdala meteo upozorenje o dolasku toplotnih talasa u sedam južnih i centralnih država, a danas je upozorenje prošireno i na područje glavnog grada i nekoliko država na severu zemlje, prenosi AP.

U zvaničnom upozorenju se navodi da će se velike vrućine nastaviti u toku narednih nekoliko dana pre nego što kiše donesu zahlađenje. S obzirom da jugozapadni monsun kasni ove godine i očekuje se u prvoj nedelji juna, visoke temperature će se zadržati duže nego obično, navodi se u saopštenju.

U državi Utar Pradeš na severu Indije temperature vazduha su premašile 45 stepeni Celzijusa, a u nekim delovima je došlo i do prekida snabdevanja električnom energijom koji su trajali više od 12 sati uprkos martovskoj naredbi da sve elektrane u zemlji rade punim kapacitetom.

Stotine nezadovoljnih građana Laknaua, glavnog grada države Utar Pradeš, protestovale su tokom proteklog vikenda ispred lokalnih elektran uz blokade puteva. Iz meteorološke službe Utar Pradeša je potvrđeno da će toplotni talas verovatno trajati još dva dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading