NAMERNO OŠTEĆEN BROD KRALJEVSKE MORNARICE Više od 60 kablova presečeno
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

- Ranije ove nedelje otkrili smo ograničen broj kablova na 'HMS Glazgovu', za koje se čini da su namerno oštećeni - rekao je portparol kompanije odgovorne za izgradnju i opremanje broda.

Kompanija je dodala da je obustavila radove na fregati kako bi izvršili "inspekciju svakog dela broda i osigurala da su naši visoki standardi i kontrola kvaliteta ispunjeni".

"UK difens džornal" navodi da je više od 60 kablova presečeno na brodu. Publikacija navodi da se veruje da bi motiv mogao da bude "problem u vezi sa plaćanjem".

"HMS Glasgov" je prva fregata nove generacije klase "siti" koja se trenutno gradi u Velikoj Britaniji. Kraljevska mornarica ih opisuje kao "izuzetne brodove" dizajnirane da nose helikoptere i manja plovila.

Brod je porinut u decembru i očekuje se da će ući u upotrebu sredinom 2020-ih, pod uslovom da bude imao ko da upravlja njime.

U februaru je Kraljevska mornarica pokrenula istragu nakon što su mediji objavili da je sistem hlađenja na podmornici na nuklearni pogon "HMS Vangard" popravljen super lepkom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading