PAO DOGOVOR PUTINA I SIJA Rusija će vladati nebom!
Foto: AP/Alexei Druzhinin (POOL)

Po njegovim rečima, cifra od 500 milijardi rubalja je i dosta konzervativna.

- Ako svi zajedno budemo radili, biće i hiljadu milijardi rubalja - rekao je Putin tokom prezentacije organizacije u oblasti bespilotnih vazdušnih sistema.

On je dodao da treba da budu osigurani bezbednost i režim poverljivosti, ali da to ne treba da ometa razvoj sfere bespilotne avijacije.

Putin je istakao da je za strukturne promene neophodno razvijati industriju bespilotnih aviona, prenosi Sputnjik. On je na sastanku sa predstavnicima organizacija u sferi bespilotnih letelica pozvao da se podrže efikasne ideje i projekti u toj oblasti, jer će to omogućiti da se osigura tehnološki suverenitet, konkurentnost i nezavisnost.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je industrijski park Rudnjevo, gde je pokrenuta proizvodnja bespilotnih letelica, novim industrijskim licem Moskve. Šef države je posetio danas ovaj objekat.

Dogovor sa kineskim liderom

Putin je saopštio da se dogovorio sa kineskim predsednikom Si Đinpingom da razmenjuju informacije u oblasti visokih tehnologija.

- Nedavno sam se sastao sa kolegom iz Kine – veoma otvoreno smo razgovarali o mnogim sferama i dogovorili smo se da treba da se dopunjujemo, posebno u visokotehnološkim industrijama – gde neko od nas postigne neki napredak da razmenjujemo te informacije tehnološki i da pomažemo razvoju tržišta - rekao je ruski lider, istakavši da će sve to biti i urađeno, te da „na nivou Vlade treva izraditi instrumente za podršku izvoza”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading