NOVO ORUŽJE NA FRONTU Ova ruska puška je smrt za dronove! (FOTO)
Foto: Printscreen/IZ

To je objavljeno na veb-sajtu razvojnog preduzeća „Lokacionnaya masterskaya“.

Puška se može povezati s dronom i prebaciti na načine rada bespilotnog letelice kako bi ga primorala da sleti ili vratila na mesto lansiranja.

NOVO ORUŽJE NA FRONTU Ova ruska puška je smrt za dronove! (FOTO)

IZ

 

 

Domet puške je od 500 m do 1,5 km. Snaga uređaja iznosi do 50 W i može raditi autonomno do dva sata. U kompletu se nalazi i punjač.

423. dan rata u Ukrajini - Alo.rs

Novom oružju protiv dronova može upravljati jedna osoba, a težina mu je 9,6 kg. Za to ne trebaju posebne veštine i iskustvo.

Takođe, ne morate podesiti ili podešavati uređaj. Antidronski uređaji koriste se u Vojsci.

Na primer, 3. marta pokazano je kako specijalne jedinice Centralnog vojnog okruga uništavaju bespilotne letelice ukrajinskih oružanih snaga uz pomoć protivdronskih pušaka:

vojnici biraju frekvencije na kojima će stvarati smetnje, a bespilotna letelica protivnika, zahvaljujući njima, se gubi.

Ministarstvo odbrane Rusije 18. februara pokazalo je kako pripadnici Vazdušno-desantnih trupa (VDT) koriste suzbijač BPLA u zoni borbenih dejstava.

 

 

Napominje se da protivdronski puške omogućuju da se na rastojanju od 1-2 km onesposobi korišćenje ukrajinskih kvadrocoptera, čime se smanjuju mogućnosti protivnika za izviđanje i korekciju vatre.

Rusija je 24. februara 2022. godine započela sprovođenje posebne operacije za zaštitu Donbasa. Odluka je doneta zbog pogoršanja situacije u regionu usled granatiranja od strane ukrajinskih vojnih snaga.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading