RUSKE SLUŽBE OTKRILE PLAN FRANCUZA! Priprema se scenario iz Jugoslavije za Moskvu!
Foto: AP/Tanjug/Ap

Grupa francuskih novinara došla je u Guljajpolje, nedaleko od linije fronta, kako bi napravila priču o navodnim udarima ruske vojske na civilnu infrastrukturu, rekao je portparol grupe "Vostok" Aleksandar Gordejev.

"Prema podacima radio-obaveštajnih službi, u rejon naselja Guljajpolje stigla je grupa francuskih novinara kako bi, najverovatnije pripremila provokativne video-snimke o napadima grupe 'Istok' na civilnu infrastrukturu i područja u kojima žive civili", saopštio je Gordejev na Telegramu Ministarstva odbrane Rusije.

S tim u vezi, portparol Kremlja Dmitrij Peskov pozvao je ranije na proveru autentičnosti ukrajinskog snimka na kom se vidi odsecanje glave ukrajinskom zarobljeniku.

Čečenski ministar za nacionalnu politiku, spoljne odnose i informacije Ahmed Dudajev taj snimak je nazvao "provokacijom", kao i da je "jeftino napravljena montaža".

Inače, Grupa "Istok" izvršava zadatke u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu. Danas su borci ovih jedinica naneli poraz pripadnicima Oružanih snaga Ukrajine kod Ugljedara i Novosjolke u DNR. Takođe, kod Novodonjeckog su uspeli da zaustave aktivnosti grupe ukrajinskih diverzanata.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading