"OVO JE PITANJE ČASTI" Kadirov odbio da se sastane sa razmenjenim Čečenima
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov osvrnuo se na razmenu zarobljenika između Rusije i Ukrajine i objasnio je zašto nije želeo da se sastane sa razmenjenim čečenskim borcima

Između ostalog, kao argument za svoju odluku, Kadirov je poručio kako čečenski vojnik ne bi trebalo nikad da bude u poziciji da bude zarobljen.

„Izgovori mogu biti različiti, ali kako god, ratnik mora dokazati da nije imao drugog izbora. To morate dokazati povratkom na liniju fronta. Zato se nisam sastao sa njima. Ovo je pitanje časti ne samo za svakog borca već i za celu jedinicu i puk u kojem borci služe. Neka dokažu da nisu izbegli borbu, da se nisu bojali susreta s neprijateljem i da nisu tražili priliku da polože oružje", rekao je Kadirov.

Takođe Kadirov je naglasio kako mu je drago što su borci preživeli, bez obzira na sve.

NOVO ORUŽJE "OKLOPNI MUTANT" POJAVILO SE U BAHMUTU! Čudna kreacija ukrajinskog mračnog genija (FOTO/VIDEO)

„Sat vremena pre hapšenja javili su se putem radija i javili da im ponestaje municije. Međutim, svaki ratnik ne sme samo nasumično da puca već da vodi računa o svakom metku i svakom metru. Shvatam da je to i moja greška što nisu bili dovoljno pripremljeni za takvu situaciju", poručio je čečenski lider.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading