"UHVATIO JE ZA LICE I OBORIO NA POD!" Buldog rastrgao lice devojčice! (UZNEMIRAVAIJUĆE FOTOGRAFIJE)
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

Četvorogodišnja devojčica zadobila je 40 šavova na licu nakon što ju je napao američki buldog. Sićušnu Lunu-En Forsajt životinja je prikovala za zemlju, dok ga je majka Ejmi Hobson (32) udarila pesnicom. Svoju ćerku je odvezla u bolnicu taksijem jer joj je rečeno da će biti potrebno nekoliko sati dok Hitna pomoć ne stigne, prenosi Dejli mejl.

Noćna mora odigrala se u kući porodičnih prijatelja u Engleskoj u četvrtak popodne. Čim su stigli u bolnicu, Luna je hitno prebačena na lečenje. Hirurzi su dva sata operisali devojčicu, koja je završila sa 40 šavova na licu, a majka je upozorena da će imati trajne ožiljke.

Hobson je objasnio da je pas bio gore u sobi, ali je otvorio vrata i sišao. Pas joj je prišao i ona je počela da ga mazi, a to je želela i njena ćerka, koja je viknula ime psa da bi on došao do nje.

 

 

- Uhvatio ju je za lice i oborio na zemlju. Udarila sam ga da ga skinem sa nje, podigla sam devojčicu sa poda i odmah pozvala hitnu. Bilo je mnogo krvi, Luna je bila mirna i hrabra, a ja sam se uspaničila i plakala - rekla je majka.

Policija je pokrenula uviđaj, pas je oduzet od vlasnika i uspavan. Dr. Džon Tulok , veterinarski stručnjak za javno zdravlje na Univerzitetu u Liverpulu, autor je studije iz 2021. koja je otkrila zapanjujući porast broja incidenata ujeda pasa u poslednjih 20 godina.

 

 

- Poslednjih dvadesetak godina beleži se porast broja teških napada pasa, trebalo bi da ih nazovemo pravim imenom: sve veći javnozdravstveni problem. U većini slučajeva, pas je poznat žrtvi jer se ovi događaji odvijaju iza zatvorenih vrata - rekao je.

Kao mogući problem naveo je povećanje broja kućnih ljubimaca kupljenih od neregistrovanih i stranih uzgajivača, kao i edukativne metode inspirisane trendovima iz TikToka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading