AMERIKANCI OTVARAJU NOVI FRONT Spremaju puč u ovoj zemlji! "Samo još jedan šraf"
Foto: Tanjug/Tajug/AP Photo/Zurab Tsertsvadze

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države planiraju da putem "puča" u Gruziji napadnu Rusiju i time je dodatno oslabe, prenosi ruski "Sputnjik".

"Sjedinjene Američke Države koriste pomoć u vrednosti od 40 miliona dolara koja se svake godine šalje preko Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID) za sprovođenje onoga što je jednako 'blagom puču' u Gruziji", rekao je Riter.

Rat u Ukrajini, najnovije vesti - Alo.rs

CIlj tog puča bio bi da se smeni aktuelna vlada i da se postavi nova koja će biti u skladu sa američkim interesima. A to se odnosi i na "stvaranje drugog fronta" protiv Rusije prema rečima Ritera. On takođe dodaje da je Vašington spreman da Gruzini ginu za američke geostrateške interese, dok istovremeno neće dozvoliti da Amerikanci ginu kako bi zaštitili Gruziju.

"Gruzija je samo manja verzija Ukrajine, samo još jedan šraf u američkom 'pojasu nestabilnosti'. Potrebno je da se zamisli nad činjenicom da će Ukrajina, kao što je to bio slučaj sa Avganistanom, na kraju biti prepuštena svojim dobrim 'prijateljima', Amerikancima koji će odlučivati o njenoj sudbini", dodaje Riter.

Da podsetimo, u Gruziji su u toku prošle nedelje izbile masovne demonstracije zbog parlamenta koji je bio usvojio prvu verziju nacrta zakona o stranim agentima. To je momentalno izazvalo revolt u narodu koji se sukobio sa policijom. Prema podacima gruzijskog Ministarstva unutrašnjih poslova, na demonstracijama 7. i 8. marta privedene su 133 osobe.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading