POČEO RASPAD U SAD! Preko noći izgubili 100 milijardi dolara, Bajden najavljuje vanredno stanje!
Foto: Tanjug/Tanjug//Susan Walsh

U saopštenju se navodi da je Bajden razgovarao sa Njuzomom o proglašenju vanrednog stanja koje je izdao u petak da bi osigurao da Kalifornija ima punu podršku savezne vlade u saniranju posledica akog zimskog nevremena, uključujući poplave, preneo je Rojters.

Zaposlenima u banci Silicijumska dolina (SVB), jednoj od ključnih zajmodavaca tehnoloških startapova sa sedištem u Kaliforniji, Federalna korporacija za osiguranje depozita ponudila je da rade 45 dana za jednu i po platu, nakon što je regulator preuzeo kontrolu nad propalim zajmodavcem.

Korporacija, koja je preuzela kontrolu nad bankom u petak, poslala je imejl zaposlenima sa tim obaveštenjem u koji je Rojters imao uvid.

SVB je na kraju prošle godine imala 8.528 zaposlenih. Osoblju je rečeno da nastavi da radi na daljinu, osim za neophodne radnike i zaposlene u filijalama.

Banka Silicijumska dolina je propala nakon što su štediše zabrinute za likvidnost banke požurile da povuku svoje depozite i tokom dva dana povukle su više od 100 milijardi dolara.

SVB je rangirana kao 16. najveća banka u SAD krajem prošle godine, sa oko 209 milijardi dolara imovine i 175,4 milijarde dolara depozita.

Glavna kancelarija banke je u Santa Klari u Kaliforniji i svih njenih 17 filijala u Kaliforniji i Masačusetsu biće ponovo otvorene u ponedeljak, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading