„M:tel“ ostavio u prašini „BH Telekom“
Foto: Printscreen/Printscreen

Poslovnu 2022. godine „M:tel“ je završio sa dobiti od 82,3 miliona maraka, što je rast od osam miliona, odnosno 10,7 odsto u odnosu na rezultat ostvaren u 2021. godini.

To je znatno veća dobit od one koju je imao „BH Telecom“.

Naime, „BH Telecom“ je prošle godine imao od 55 miliona KM dobiti i ona je u odnosu na godinu ranije manja za 8,3 miliona.

Osim finansijskih i podaci o rastu broja korisnika u prošloj godini idu u prilog kompanije iz Banjaluke.

Ukupan broj korisnika „BH Telecoma“ veći je za jedan odsto u odnosu na broj korisnika koje je imao krajem 2021. godine, navedeno je na sajtu ove kompanije.

U istom periodu „M:tel“ povećao broj korisnika za tri odsto, čime je ostvario istorijski rekord od osnivanja kompanije.

Takođe, „M:tel“ je krajem prošle godine dobio sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH po merenjima kompanije “Systemics PAB” iz Poljske, jedne od najprestižnijih svetskih firmi koja utvrđuje kvalitet mobilnih mreža.

Ovaj zvanični sertifikat da je u svim oblastima najbolji operater u BiH ima jedino „M:tel“, a što je potvrdila i direktorka kompanije Jelena Trivan prilikom uručenja sertifikata.

„Ovo je prvo zvanično merenje kvaliteta mreže koje je sprovedeno u Bosni i Hercegovini. Svaki operater je sklon da kaže da je najbolji u svom poslu, ali jedino M:tel u BiH ima zvanični sertifikat da je u svim oblastima najbolji operater. Ne samo u prenosu glasa, podataka ili u pokrivanju teritorije, nego u svim kategorijama smo zvanično najbolja mreža u BiH“, rekla je Trivan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading