RUSKA FREGATA STIGLA U JUŽNU AFRIKU U pomorskim vežbama učestvuje i Kina (FOTO)
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

"Osoblje Severne flote učestvovaće u obeležavanju Dana oružanih snaga Republike Južne Afrike i održace trilateralnu pomorsku vežbu sa njenom mornaricom i Mornaricom Narodnooslobodilačke vojske Kine, saopštila je pres služba, prenosi TASS.

Kako je navedeno, trilateralne vežbe će se fokusirati na suzbijanje pretnji pomorskoj bezbednosti i pokazivanje spremnosti flota da zajednički održavaju regionalni mir i stabilnost.

Komandant ruske mornarice admir Nikolaj Jevmenov, koji je u utorak stigao u Južnu Afriku, posetiće ruski ratni brod u luci Ričards Bej.

Ranije je Ministarstvo odbrane Južne Afrike saopštilo da će aktivna faza vežbi početi 25. februara.

Manevri će se odvijati do 27. februara kod obala južnoafričke provincije Kvazulu-Natal u oblasti između lučkog grada Durbana - glavne baze južnoafričke mornarice u Indijskom okeanu - i Ričards beja.

Rusiju predstavljaju fregata, tanker, razarač

Rusiju na vežbama predstavljaju fregata Admiral Gorškov i pomorski tanker Kama, Kinu, razarač, fregata i pomoćni brod, a Južnu Afriku, jedna fregata i dva pomoćna broda.

Bice to druga trilateralna vežba tri članice Briksa. Prethodna je održana kod Kejptauna na jugozapadu Južne Afrike u vodama Atlantskog okeana u novembru 2019, navodi TASS.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading