"BAJDEN JE DOBIO GARANCIJE OD RUSIJE" Medvedev o poseti američkog lidera Ukrajini
EPA

Zapad redovno snabdeva Кijev oružjem i novcem, a predsednik SAD Džozef Bajden je to obećao tokom posete glavnom gradu Ukrajine, gde je došao pošto je dobio bezbednosne garancije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Bajden je u ponedeljak stigao u nenajavljenu posetu Кijevu i sastao se sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Američki predsednik je rekao da će Ukrajina dobiti novi paket vojne pomoći od 500 miliona dolara koji će biti objavljen u utorak. Takođe će uključivati raketne sisteme za više lansiranja HIMARS.

Zelenski je zauzvrat nazvao pregovore sa Bajdenom veoma važnim i korisnim. Istog dana američki predsednik je napustio glavni grad Ukrajine.

PUTIN PRETI PRAZNOM PUŠKOM?! Bivši agent KGB-a izneo šok tvrdnje o ruskom nuklearnom arsenalu

- Bajden je, pošto je prethodno dobio bezbednosne garancije od Rusije, konačno otišao u Кijev. Obećao je mnogo oružja i do groba se zakleo na vernost neonacističkom režimu. I, naravno, bilo je međusobnih čarolija oko pobede koja će uslediti. A ovde je važno napomenuti da Zapad zaista dosta redovno isporučuje oružje i novac Кijevu u ogromnim količinama dozvoljavajući vojno-industrijskom kompleksu zemalja NATO-a da zarađuje i krade oružje za prodaju teroristima širom sveta - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading