"RUSIJA NIKAD NIJE POPUSTILA" Amerikanci napravili kobnu grešku!
Foto: Shutterstock

- Američke elite zaključile su da je moguće i neophodno postaviti barijeru daljem rastu uloge Rusije u međunarodnoj areni kao nezavisnog faktora i veoma iskusnog sistema - rekao je Rjabkov u emisiji "Velika igra" na "Prvom kanalu".

Rat u Ukrajini, 359. dan - Alo.rs

Prema njegovim rečima, američke elite smatraju da imaju određenu istorijsku šansu.

- Njihovo mišljenje je da ako se sada direktno ne suoče sa Moskvom, kasnije će verovatno biti teže. Mislim da u tome postoji izvesna istorijska, strateška greška, jer nećemo pokleknuti pod američkim pritiskom, jer Rusija nikada nije popustila - poručio je ruski diplomata.

SAD pretvorile Ukrajinu u antiruskog ovna

Rjabkov je ocenio da su Sjedinjene Države napravile tragičan izbor za Kijev zbog isporuke oružja, pretvarajući je u antiruskog ovna.

- Napravili su tragičan izbor za Ukrajinu, pumpajući ovu zemlju oružjem, potpunom kontrolom nad kijevskim režimom, pružanjem pomoći obaveštajnim podacima, slanjem finansijske pomoći. Na ovaj način, pretvorili su je u antiruskog ovna - rekao je ruski diplomata.

On je dodao da u Ukrajini trenutno postoji neobuzdana eskalacija iz Vašingtona i drugih prestonica, dok Rusija deluje koordinisano.

- Mogu da vam garantujem da svi mi u Moskvi, i oni koji vode specijalnu vojnu operaciju, koji izdaju naređenja, delujemo razborito i smireno, ne gubimo živce. I sa našeg gledišta ne može biti nikakve nekontrolisane eskalacije - naveo je Rjabkov i poručio svojim protivnicima da se igraju vatrom i da su rizici veoma veliki.

Neće doći do prekida odnosa sa SAD

Ruski diplomata je rekao da su odnosi Rusije i SAD trenutno gori nego ikad, ali je malo verovatno da će se prekinuti, jer bi bilo previše opasno.

- Naš odnos se može opisati kao gori nego ikad i ovo nije preterivanje. Njihov potpuni prekid je moguć, ali ipak mislim da neće doći do toga, jer bi to bilo i opasno i pogrešno sa svih tačaka gledišta. Moskva ne bi želela ovo - naglasio je Rjabkov.

Diplomata je dodao da, sa izuzetkom nedavne razmene zarobljenika između Rusije i Sjedinjenih Država, ne može da navede ništa pozitivno u bilateralnim odnosima.

Rusija ne vidi nikakvu spremnost SAD za dijalog

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova naveo je da Moskva ne vidi spremnost Vašingtona za neku vrstu dijaloga.

- Ne vidimo ni najmanju spremnost Vašingtona da sasluša naše pristupe, naše prioritete. Šta da kažemo o nekakvom diplomatskom ili političkom procesu? Nemoguće je o tome govoriti u trenutnoj situaciji - zaključio je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading