HVALA BOGU ZA ČUDA! Pored sve muke i tuge, ima i prelepih vesti iz Turske
Foto: AP/Tanjug/Ap

Spasiocima pomažu i građani i familije nestalih, koji bukvalno po kršu i lomu grozničavo kopaju golim rukama ne bi li pobedili u trci s vremenom. Kada se ispod ruševina začuje nečiji krik, glas ili tek slabašno disanje, posao preuzimaju profesionalci, kako bi se izbeglo dodatno urušavanje i zatrpavanje žrtava. U epicentru zemljotresa situacija je najteža, ali čak i tako spasioci uspevaju da izvuku živu decu.

Jedan 8-godišnjak je spasen nakon 52 sata pod ruševinama, a dočekan je oduševljenjem i suzama radosnicama.

Iako je neverovatno da slabašni mališani po ledenoj zimi prežive nedostatak vode, hrane, pa čak i dovoljnih količina vazduha, spasioci ih pronalaze. Izvukli su i dečkića od dve godine koji je bio zatrpan 44 sata. Spasena je još jedna beba od šest meseci, a na sreću i ostali članovi njene porodice. Spasena je i majka sa troje dece u Gazijantepu, a u Hataju majka sa šestomesečnom bebom. U gradu Šanlijurfi pronađena je prašnjava ali živa beba od godinu dana, i to u kolevci.

Ovih dana je bilo više desetina takvih slučajeva, a svi se nadaju da će spasti još nekog mališana, dok im vreme i vremenske neprilike to budu dozvoljavali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading