DAJMO MILANU JOŠ JEDNU ŠANSU Majka bolesnog momka apeluje: Uz ljude velikog srca, i ovaj put ćemo se izboriti!
Foto: Privatna arhiva

Milan boluje od autizma. Prema rečima njegove majke Danijele Rabrenović, prvi simptomi su se javili kada je imao dve godine, dok je zvanična dijagnoza autizma, šifra F-84, dijagnostifikovana kada je imao sedam.

- Posle druge godine, krenuli su problemi. Plakao je u nedogled. Odveli smo ga na sva snimanja, nisu mu našli ništa - počinje priču Danijela za Alo!

- Sa tri godine je udarao glavom u zid, čupao kosu, ostajali su čitavi pečati na glavi. To je bilo nešto strašno. Sa šest godina smo ga odveli u Zavod u Palmotićevoj ulici, da mi mu sa sedam godina ustanovili dijagnozu. On bukvalno ponekad gleda kroz nas - priča Danijela.

Kako je rekla, dešava se da ima napade histerije i hiperaktivnosti, pa tako kada idu u goste, porodica ne stigne ni da se obuje, a on bi već stigao do komšijske kuće.

- Sa sedam godina je krenuo i u specijalnu školu u Užicu. Pohađao ju je 10 godina, sa njim su radili logopedi i defektolozi. Sa 14 godina je ustanovljeno da ima skraćene tetive, zbog čega je hodao povijeno i imao poteškoća s kretanjem. Sa 19 godina, nakon mnogo pregleda, operisao je noge u jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Tada je doživeo velike traume - nastavlja Danijela.

DAJMO MILANU JOŠ JEDNU ŠANSU Majka bolesnog momka apeluje: Uz ljude velikog srca, i ovaj put ćemo se izboriti!

null

 

- On slabo jede i gotovo uopšte ne spava. Ponekad moramo da ga nosimo na rukama, a on je jako visok - preko 190 cenitimetara, a težak je samo 55 kilograma. Ima napade besa i plača - priča Danijela.

Nakon dugo vremena, porodica se odlučila da pokuša tretman s matičnim ćelijama u Turskoj. 

- Čuli smo da su druga deca dobro reagovala. Tretman traje 15 dana, i za to vreme je moguće ostvariti veliki napredak. Milanu su potrebna tri takva odlaska, to košta 54.000 evra, i to je bez puta. Samo jedna terapija košta 18.000 evra. Put i smeštaj su dodatni troškovi, i to ćemo svakako snositi mi, ali para za lečenje nema. Doktori su rekli da su optimistični i uprkos njegovim godinama, jer nema epileptične napade i komunikativan je, makar samo sa 3-4 reči. Ume i da nas zagrli i poljubi. Toliku ljubav mu dajemo - kaže Danijela.

- I ovog puta ćemo se izboriti, uz ljude velikog srca i Božiju pomoć - zaključuje ona.

DAJMO MILANU JOŠ JEDNU ŠANSU Majka bolesnog momka apeluje: Uz ljude velikog srca, i ovaj put ćemo se izboriti!

undefined

 

Evo kako vi možete da pomognete Milanu

Olakšajmo Milanu put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 902 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human902 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000795156-05

Uplatom na devizni račun: 160600000079549846

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading