putin
Foto: AP/AP Mikhail Klimentyev

"Danas mnogi od njih (svetski brendovi) odlaze sa našeg tržišta pod pritiskom svojih vlada. Srećan im put. Međutim, zbog gubitka našeg tržišta oni trpe ogromne gubitke. To je njihov izbor i njihova odluka", rekao je Putin na sednici odbora Agencije za strateške inicijative.

Kako je dodao, zapadne kompanije žale zbog odlaska sa ruskog tržišta.

"Mnogi od njih, to lično znam, to čine bez ikakvog zadovoljstva. Ko želi da izgubi razrađen biznis u koji su uložili snage, sredstva? Nije čak stvar ni u novcu – mnogi su totalno sebe posvetili tome", ocenio je ruski lider.

Putin je dodao da se ruski biznis izborio sa situacijom nakon odlaska stranih brendova.

 

 

"Verovatno je neko mislio da će se kod nas sve srušiti i raspasti. Ništa slično se ne dešava. Ništa se nije urušilo niti propada. Naše kompanije, naši preduzetnici preuzimaju ta preduzeća ili čak čitave sfere i nastavljaju posao – veoma uspešno", rekao je predsednik Rusije.

Takođe je kazao da domaća roba treba da postane „predmet nacionalnog ponosa“ i da osvoji međunarodno tržište – upravo će konkurencija na stranim tržištima podstaći preduzeća da postižu veće rezultate, zaključio je Putin.

Posle početka specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Neke zemlje su zamrznule rusku imovinu, a mnogi brendovi su se povukli sa ruskog tržišta.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading