TRAMP ZAGRMEO Mogu da rešim rat u Ukrajini za 24 sata!
Foto: EPA/Foto: EPA/Chris Kleponis

Prema njegovim rečima, njegova ličnost na mestu predsednika nije dozvolila da se ovaj rat rasplamsa.

- Kao što sam ranije rekao, ovo (ruska invazija na Ukrajinu - Bi-Bi-Si) se nikada ne bi dogodilo. Rusija nikada ne bi izvršila invaziju, Putin nikada, nikada, ne bi izvršio invaziju - rekao je Tramp obraćajući se svojim pristalicama u Nju Hempširu, gde je održao prvi miting u kampanji koju je najavio pre nekoliko meseci.

Tramp je rekao da i sada može da reši ovu krizu za 24 sata.

Prema njegovim rečima, ono što se dogodilo je apsolutno strašno.

- Gradovi su sravnjeni sa zemljom. Ljudi, to je u milionima. Mogli bi biti milioni više. Ko zna kada je čitav grad bombama zbrisan sa lica zemlje?"

Tramp je i ranije govorio o sukobu u Ukrajini. Prošlog četvrtka, u objavi na društvenoj mreži Truth Social, napisao je da bi snabdevanje Ukrajine tenkovima moglo na kraju dovesti do nuklearnog rata. Tramp je rekao da se ruski rat protiv Ukrajine može i treba okončati mnogo brže, ali nije ulazio u detalje, kako on to vidi.

TRAMP ZAGRMEO Mogu da rešim rat u Ukrajini za 24 sata!

EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV

 

Tramp, koga su njegovi protivnici tokom predsedničkog mandata optuživali da nije dovoljno strog prema Rusiji i Vladimiru Putinu, više puta je kritikovao Bajdenovu administraciju zbog njenih postupaka u pomaganju Ukrajini u prošlosti.

Istovremeno, i aktuelni predesednik SAD Džozef Bajden najavljuje ponovnu kandidaturu za predsednika te zemlje 2024. godine.

Kako prenosi Glas Amerike, zvaničnici Bele kuće i Demokratske stranke kažu da je gotovo izvesno da će se Bajden  ponovo kandidovati.

Glas navodi i da ako se Bajden ne kandiduje za reizbor ili bude izbačen iz borbe zbog zdravstvenih problema, kao glavni kandidat se uzima demokratski guverner Kalifornije Gevin Njusom.

Kada je reč o republikanskim kandidatima, protivkandidati Donaldu Trampu su guverner Floride Don DeSantis i guverner Virdžinije Glen Jankin.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading